Om webbplatsen

Denna hemsida är skapad för att verka som ett marknadsföringsverktyg till förbundet primärt och ett informationscentrum till förbundets medlemmar sekundärt. Visionen är också att skapa en rolig och sprudlande mötesplats för kampsportsintresserade som ofta uppdateras med nytt material som ständigt får feedback från besökare.

För att komma närmare denna vision behöver vi din hjälp! Hemsidan har ett öppet registreringssystem som ger en fri tillgång till författande av kommentarer och inlägg. Vi vill väldigt gärna att du som användare använder dessa funktioner rikligt. Som registrerad medlem blir du också meddelad så fort ett inlägg postats. 

Ska din förening anordna träningsläger eller tävlingar? Har du några bra träningstips att bidra med? Har din förening gjort något speciellt som du vill berätta om? Tillfredsställ din författarådra på tia-sweden.org! Vi ser fram emot dina inlägg och kommentarer.
Hur och varför du registrerar ett konto

Det är viktigt att du som medlem i förbundet registrerar ett konto på tia-sweden.org eftersom detta är platsen där all information som rör förbundet blir publicerat. När du registrerar ett konto kommer du automatiskt få ett mail varje gång ett inlägg publiceras på hemsidan. Inlägget kan vara en viktig nyhet från förbundets administratörer, en officiell inbjudan till träningsläger eller en underhållande artikel som kan relateras till någon del av vår träning. Genom att registrera ett konto och vara inloggad här på webbplatsen får du också tillgång till rubriker och material som endast är avsedd för inloggade användare.

Är du på något vis aktiv i förbundet bör du registrera ett konto redan nu. Du registrerar ett konto genom att klicka på länken registrera strax under inloggningsformuläret i menyn till höger på förstasidan.

När du klickat på länken skickas du till ett formulär där du fyller i begärda uppgifter och sedan klickar på registrera.

Registreringen är nu genomförd. Du har nu fått ett välkomstmail till den angivna e-postadressen och är välkommen att logga in och börja posta inlägg och kommentarer.

Regler för att posta inlägg och kommentarer

För att kunna författa och publicera ett inlägg eller en kommentar på tia-sweden.org måste du först vara en registrerad medlem på sidan. När du har loggat in och författat ett inlägg granskas det av en administratör innan det publiceras på hemsidan. Detta innebär att endast seriöst material kommer att nå hemsidan. Missköter sig en användare kommer dennes konto att raderas. När en medlem författar ett inlägg skall inlägget vara relevant till den träning vi utövar och författat med en ödmjuk och vänskaplig attityd utan svordomar eller liknande. Det samma gäller kommentarer på inlägg.

Vid skapande av Inlägg måste inlägget läggas i en korrekt vald kategori. Rör inlägget din lokala klubb skall inlägget läggas i klubbens kategori. Rör inlägget förbundet som helhet, dvs. inbjudningar till tävlingar och läger skall inlägget läggas i kategorin för förbundsnyheter. Är inlägget en artikel skall inlägget placeras i kategorin för artiklar.

Hur du postar ett inlägg

När du har ett registrerat konto loggar du in på hemsidan med ditt användarnamn och lösenord via formuläret i menyn till höger.

När du är inloggad har inloggningsformuläret försvunnit och bytts ut emot en din profilbild och några genvägar varav en är ”Skriv”, klicka på den.

Det finns en hel del fält på sidan du kommer till nu, men de enda fälten du behöver använda är titelfältet, meddelandefältet och kategorifältet. Se bild här.

Ge inlägget en passande rubrik i titelfältet, författa själva inlägget i det stora meddelandefältet och klicka i den/de kategorier som ditt inlägg passar i.

När du är klar med ditt författande klickar du på knappen ”skicka till granskning”. Ditt inlägg har nu skickats till en administratör för granskning. När ditt inlägg är godkänt publiceras det på hemsidan. När inlägget publicerats meddelas alla medlemmar om detta via ett mail som skickas ut. I mailet finns en länk till inlägget och dess rubrik.

Ändra klubbinformationen

När en chefsinstruktör är inloggad och formuläret ersatts av din profilbild och genvägarna finns det en genväg som heter ”Panelen”, klick där. När du kommer till panelen finner du en kategori som heter sidor i menyn till vänster. När du klickat där får du upp klubbens informationssida, se bild här. Du kan redigera den precis som ett inlägg och när du är klar klickar du på uppdatera.

Det är bara chefsinstruktörer och webbadministratörer som kan uppdatera klubbsidor. Webbadministratörens jobb är inte att uppdatera hemsidan med varje lokal klubbs information om träningstider och annat. Detta faller direkt under varje chefsinstruktörs ansvar. Hur du som chefsinstruktör väljer att presentera denna information är upp till dig.

Det är viktigt att det finns en röd tråd genom informationssidorna om våra klubbar, därför skall följande information finnas under varje klubbs sida:

  • Vilka som är instruktörer inom varje träningsform och vilka titlar de har.
  • Vilka träningsinriktningar och tider som gäller.
  • Vad klubben har för klubbadress.
  • Vilka priser som gäller för de olika träningsformerna.
  • Övrigt, dvs. information om klubbens åldersgränser, kontaktmöjligheter eller nybörjarintag.
Hur du skapar en användarbild

Gravatar gör att du får en avatar (liten personlig bild) bredvid din kommentar här på tia-sweden.org. För att skaffa dig en liten avatar och bidra till att rensa upp i träsket av kommentarer går du in på http://sv.gravatar.com/ och registrerar ett konto och laddar upp en bild. Här har du en video som berättar hur du gör. Det hela är mycket enkelt och det blir roligare att posta kommentarer på inlägg. När du fixat en bild på ditt gravatarkonto är det bara att ange samma mail här på hemsidan som du registrerade ditt gravatarkonto med när du postar en kommentar.

Till toppen