Kick off läger 2013

Stämningen är på topp, ljudnivån hög och förväntningarna många. Ute är det kallt, minusgrader men inne i salen har det redan blivit varmt och lukten av kämparglöd har spritt sig genom hela salen.

 

Över 50 Qi Gong och Kung Fu utövare har tagit sig till Kristianstad för det årliga Kick off lägret denna kalla januari lördag. Utövarna kommer att få välja mellan en drös intressanta pass att gå på under två dagar och kommer få lämna lägret med ny nyttig kunskap. Tempot är högt, slag och sparkar varvas med meditation och andningsövningar. Sparring och mits träning varvas med lejondans och härdning. Passen är 50 min långa med 10 min paus och utövarna är igång från kl 10:00-20:00.

 

10 av 14 klubbar närvarar på lägret, alla från städer mellan Malmö och Stockholm. Gamla bekanta träffas igen och nya ansikten lär kännas under passen.

 

Alla instruktörer som håller pass under lägret har mycket kunskap och erfarenhet inom sitt område vilket leder till att passen har hög kvalité. Det märks att utövarna är hungriga på ny kunskap.

 

Alla är glada, smått blåmärkta och rätt trötta när lägret avslutades under söndags eftermiddagen. Huvudet är tjockt med information och nya lärdomar. Nu väntas det lite vila och återhämtning innan den ordinarie träningen drar igång och ytterligare några veckor till nästa läger äger rum.

 

Så, grabba tag i er vattenflaska, träna hårt och så ses vi på nästa läger!

 

Vänlig hälsning
Sifu Corazon