Program inre träning (Qi Gong, Taiji Quan, Meditation)

Pass 1
Qi gong introduktionspass. ”Träd på vatten”. Fokus på att förstå rätt ställning och handledens roll i arbetet med att förbättra blodcirkulationen.

Pass 2
Pa kua. Vad är de åtta triagrammen och hur tränar vi cirkelgång? Introduktion till abstrakt stridskonst och hur detta ska vara en metod i strid mot flera personer.

Pass 3
Mind power. Att öva upp sin intention, ex för att kunna känna in känslor och föremål.
Att öva upp känsla är viktigt även i kung fu. Genom att träna känslan ökar dina möjligheter för timing, men det ersätter så klart aldrig fri kamp träningen.

Pass 4
Taiji Quan. Rörelse som vatten. Vad innebär det att röra sig som vatten? Hur kan idéer från det mest kraftfulla elementen transformeras till en kampkonst. Vi tittar här främst tekniken ”Lu”.

Pass 5
Qi gong maraton. Upplev känslan av att verkligen arbeta med qigong under ett avancerat pass. Vi kommer här att göra kontinuerlig qigong under två timmar. Full tystnad kommer att råda under passet. Vi följer upp detta med utvärderingen och diskussion.

Pass 6
Meditation. Vi genomför en ledd meditation. Detta blir en inre resa som ska hjälpa dig att ta fram dina krafter för att klara utmaningar såväl i vardagen som i en kungfu tävling.

Pass 7
Statisk qigong. Utmana dig själv att medverka i ett övningspass som utan konkurrens är det tråkigaste som man kan tänkas träna. Allra minst betala för. Så kanske de som tittar resonerar, men för den som står och håller om det virtuella trädet pågår en annan process, en inre resa. Visst gör det ont, visst känns det som om tiden står stilla, visst skriker hjärnan i panik efter att få röra sig. Dock så ska du ta kommandot över ditt psyke och visa att du kontrollerar den lilla latmasken som finns i våra hjärnor som hindrar oss från att träna. Skämt åsido, men visst är det så att vi ibland inte utmanar oss själva tillräckligt i vår träning? Här har du dock chansen!

Pass 8
18 Lo Han. Våra berömda Lo Han qigong övningar som är synnerligen viktiga att träna. Varför? Häng med på detta passet så kommer du att förstå.

Pass 9
Push hands. För många är push hands en vetenskap, men i sin mest grundläggande essens handlar det om att kontrollera sin kraft. Push hands kan göras på många olika sätt och vi kommer att belysa detta under passet.

Pass 10
Fingerträning. Att ha starka fingrar är kanske något av det viktigaste hos en kung fu utövare. Vi kommer att träna olika metoder för att stärka fingrarna samt belysa hur fingrarna är kopplade till olika organ i traditionell kinesisk läkekonst.

Pass 11
Mind power. Kastträning. För att utveckla koncentration används olika övningar, bl a bågskytte men även precisionskast med taiji-kulan kan användas. Vi lär oss hur man precisionskastar och ev tränar vi också knivkastning.

Pass 12
Teoripass. Vi har ej bestämt ämne i nuläget.