Chienn!

Terminens första seminare med Dai Si Tran Loi Minh har ägde rum på Jacobskolan i Hässleholm den 6 oktober. Det är alltid lika kul för alla att träffas efter ett längre uppehåll som sommaren och med över 30 personer anmälda till lägret så var det gott om Kung Fu-bröder och -systrar på plats för att träna tillsammans med vår stormästare.

Instruktörer från Älmhult såg till att alla kom igång med en uppvärmning och höll också efter lunchen i repetition av teknikerna vi tränat med Dai Si under förmiddagen.

Dai Si förklarade under förmiddagen vikten av Da (slag), Tek (sparkar), Seut (kast) och Na (låsningar). Under hans ledning tränades detta i våra traditionella ställningar till trummans takt. Det blev både slagträning, blockeringsträning och hel del ma bo. Efter lunch så fortsatte Dai Si att träna samtliga elever på seminariet vilket gav alla elever som kommit till Hässleholm den dagen extra mycket träningstid med vår stormästare. Dai Si introducerade även tre mer akrobatiska övningar. Fladdermusen, solfjädern och en lejondansövning där den ena utövaren står i peng ma och den andra står på ett ben uppe på den andres lår. Alla dessa övningar krävde balans, koordination och demonstrerade vikten av starka, korrekta ställningar för att ens kunna genomföras.

Tyvärr blev det ingen film denna gången då filerna blivit korrupta.

Nästa seminarie med Dai Si är den 24 november.
Må väl till nästa gång!
Sifo Corazon