Åska i luften och en tryckande värme – vädergudarna ler alltid åt en kung-fu krigare på sommarläger.

Klockan är strax innan två på lördagseftermiddagen och 53 sommarlägerdeltagare är fullt sysselsatta med sin träning. Lägerchefen Sifu Zi Kit Emil Andersson tycker att det är väldigt roligt att se alla deltagarna så engagerade i sin träning. Ingen ligger på latsidan och kamratskapen är på toppnivå trots att många av deltagarna aldrig träffat varandra innan.

Sanshou eleverna går igenom snabba slag och sparkar under ledning av Peter Nodmar som till vardags är en av sanshoutränarna i T.I.A. Växjö.

Kung-fu eleverna går igenom två olika juniorset under ledning av Björn Nilsson från T.I.A. Hässleholm. Ett tigerset med fokus på kraft och ett apaset med fokus på lätta och snabba förflyttningar får eleverna med sig hem.

De lägerdeltagare som valt Qi-gong passet får lära sig grunderna i pushing hands där balans och finkänslighet används för att få en motståndare på fall. Instruktör är Sifu Zi Cyun Peter Lyzell.

Trots ett stort träningsfokus bland eleverna är skratt och leenden aldrig långt borta. Förväntningarna är höga på kvällens teambuildningtävlingar!

Andreas Sjöblom
Chefsinstruktör – T.I.A. Borås