Träningen
Här är grundschemat skolan har. Man tränar alltså 7 olika former av Kung Fu om man kan formulera det så.

 

Training Schedule of Maling Shaolin

 

Schemat kan anpassas efter sin egna förmåga och önskemål. Jag kan tex. tänka mig att min pojkvän som ska med på resan är mer intresserad av Sanda (vilket vi känner igen som Sanshou) när jag ser fram emot formträning och Power-stretch!
Träningen blir i vilket fall strax över 6 timmar om dagen, som tur är ligger Frukosten på 80 min, lunchen på 140 min och efter middagen blir det kinesiska-lektioner, tyvärr är det mandarin så jag har inte så mycket nytta av det i vårt system!

 

Shaolin Kung Fu, Qi Gong och Tai Chi känner de flesta av er redan till och därför tänkte jag inte gå in så mycket djupare på det eftersom jag personligen tycker det är svårt att beskriva det. Om ni inte vet exakt så är jag säker på att vår egna hemsida har mycket information om det, bättre skrivet än vad jag skulle ha gjort det.
Sanda – Kinesisk kickboxning och vi känner till det som Sanshou. Kineserna kallar det teknikfighting och det är ett rätt enkelt koncept: Två personer som slåss mot varandra utan vapen. Man använder sig av steg, nävar, ben, knän, brottning, försvar och attack!
Baji Quan – Betyder ”förlängning i alla riktningar” om det nu går att översätta, haha. Det betyder också ”Universumet” och Ba=8 för de främsta punkterna på kroppen: Huvud, axlar, armbågar, händer, rumpan, knäna, fötterna och något de kallar ”Kua”? Kwaa.. Ni får gärna informera mig om vad det kan betyda, vader kanske?
Om jag uppfattat det rätt så är Baji korta, kraftfulla slag och man riktar sig in på svaga delar av kroppen som nacken och Solar Plexus, armbågar används flitigt.
Bagua – Mycket fokus på interaktionen mellan fötterna och handflatans rörelser, då man kombinerar koncentrationen av andning och den externa rörelsen
Xingyi – Är en form av boxning där man använder sig av Yin och Yang samt. elementen: Metall, trä, vatten, eld och jord. Men även djur: Drake, tiger, apa, häst, krokodil, björn, svala, örn, orm, katt, trana.
Man får även lära sig vapen och första månaden är det stav och svärd, jag tror man får träna något ytterligare om man stannar där mer än en månad-3 mån som jag ska göra.