Sammanfattning av Summer camp 2011

Chienn!

Då har man återvänt till vardagen och värken i kroppen har börjat lägga sig efter flera dagars hård, givande och rolig träning på Getnögård.

Som förra året och året därpå var vädret med oss under hela lägret som kickade igång torsdagen den 30 juni. Det var runt 30 grader i solen och efter inkvartering i stugor och tält samlades uppemot 50 tappra Kung Fuare och Qi Gongare i värmen och solskenet för lägrets första pass, traditionell handstrid – en mot en, samt grundläggande Qi Gong träning i Lo Han 18 händer. Därefter följde Wooden dummy i det fria och Qi Gong Tai Chi formen. Första dagen avslutades med ett långt kvällspass i Lo Han träning med Sifu Zi Sin, Magnus Dalhkvist.

Andra dagen började med stjärnfallsstrid mot mittsar och pushing hands på Qi Gong sidan. När halva förmiddagen passerat tog några tappra utövare på sig flytvästar och rodde över sjön för att fortsätta träna markkamp inomhus medan Qi Gong fortsatte in på stickyhands parövningar. På eftermiddagen tränades det trana-tiger parkampen med Sifu Zi Sin. Teknikerna tränades även mot stav. Innan middagen blev det grunder i pa kua tillsammans med vändningar och attacker.

På lördagen höll Sifu Zi Jeng en intressant workshop om vapnen som finns i vårt system där alla fick prova på tekniker med flera olika exotiska vapen. Innan middagen serverades tränades det självförsvar under Zi Youn, Johan Wehlins ledning. Sista momentet under det passet var att man utsattes för en situation i skogen som man skulle ta sig ur. Lördagen avslutades med roliga teambuildingövningar där alla deltagare delades upp i fyra lag som tävlade om vem som kunde få mest poäng, och äran såklart! Det tävlades i roddstafett, kast med tio ringar, kast med tji koan och höjdpunkterna för kvällen var när lagen skulle stå på plintar utan att röra vid marken och en vighetstävling.

Sista dagen, när alla var lagom möra i kroppen, började dagen med några Qi Gong övningar i naturen. Därefter fortsatte dagen med uppvisningsträning, gradering och Qi Gong vandring i skogen.

På grund av lågt deltagande på sanshouavdelningen så genomfördes tyvärr endast två pass i sanshou under lägret. Första passet hölls av Paul Roos och det andra av Ronnie Magnusson.

Ett stort tack ska gå ut till Sifu Zi Youn, Johan Wehlin som var lägerarrangör. Utan honom hade vi inte haft något sommarläger!

Planera in semestern redan inför nästa sommarläger! Jag träffade många gamla bekanta och lärde känna många nya människor, för mig var det höjd punkten med hela lägret. Att få träffa härliga människor och träna det jag tycker bäst om, five animal.

Nästa gång vi ses är på det årliga vinterlägret! Så se till att träna hårt fram tills dess.

Må väl,

Vänlig hälsning

Corazon Ottvall

T.I.A Qi Gong & Kung Fu Kristianstad

 

Video montage över lägret: