Jag har inte uppdaterat på evigheter och kan meddela att jag är hemma i Sverige igen efter 4 månaders träning på skolan. När Markus lämnade försvann datorn och sedan gick skolans dator sönder. Jag var sjuk extremt mycket sista månaden (förmodligen från överträning, föroreningar och väldigt skiftande väder) och hade egentligen inte så mycket att skriva om.
Under min resa hann jag även besöka Nanjing, Shanghai och DengFeng. Dengfeng är formodligen mest intressant för er eftersom THE Shaolin tempel är lokaliserat i den här lilla staden i Henan Province.
Även fast det var fantastiskt att besöka födelsestaden av Kung Fu så har det definitivt blivit förstört av Turism och känns lite som en Disney Park för Kung Fu. Den 20 minuter långa föreställningen imponerade något fruktansvärt och att faktiskt se Shaolins göra det man hört att de kan är definitivt en stor skillnad än att bara höra om det, det motiverade också till att träna hårdare när vi kom tillbaka till skolan (även fast man vet att man aldrig, aldrig, aldrig kommer nå samma nivå). Det gav en också perspektiv på vad våra tränare, sifus på skolan verkligen kunde göra, eftersom de inte är några show offs. Ibland joinade de oss under akrobatiken och lämnade alla elever amazed över hur gravitationens lagar inte gäller för Shaolin Mästare.

Så vad har jag lärt mig under min resa?

Om man ska lista det med namn när det kommer till former etc så är det:
Shaolin Basics (Olika sparkar, handtekniker och ställningsarbete)
Wubu Quan (En kort form med de 5 grundställningarna)
Lianhuan Quan (Ytterligare en fistform)
Tongbi Quan (En lite längre och mer avancerad fistform)
Yinshou Gun (Stavform)
Dandao (En svärdsform, ingen traditionell eftersom min Sifu gjorde den åt mig, så den heter bara Single Sword)
Tai Chi – 24 step form. En väldigt känd form inom Tai Chi
Jag påbörjade 42-step Tai Chi men blev inte klar, ska försöka avsluta den här hemma.
Qi Gong – Meditation, ingen breaking för min del men en del elever knäckte marmor och tegelsten.
Baduanjin – En väldigt traditionell och känd Qi Gong form (som jag älskar att göra)
Sanda/Sanshou – Diverse enklare tekniker, slag, sparkar, take downs, lite sparring.
Mandarin – Kan läsa några ynka karaktärer och prata så jag överlever. Ska fortsätta läsa nu när jag är hemma.

Jag har definitivt fått bättre kondition trots att jag inte pushade mig så hårt som jag borde, när det kommer till löpning. Förhoppningsvis är mina tekniker någorlunda bättre även fast 4 månader är alldeles för kort tid för att se några större skillnader. Jag har blivit vigare, starkare och mer uthållig. Men framför allt så har jag växt som människa. Insett att man överlever utan massa materiella saker. Man hade sin stenhårda säng, garderob med samma kläder, dusch, mat, böcker, vissa hade datorer och mobil men inte jag, jag hade ingen mobil, dator eller Tv vilket var väldigt skönt. Det gjorde också att jag kunde koncentrera mig mycket på att prata med andra eller lära mig Mandarin. Under vintern hade man inte värme och under sommaren nu så hade man ingen kyla, sista 10 km jag sprang var det 35 grader och luften är inte som här, den är väldigt tung och bastu-lik så efteråt svettades man i timmar och det bara rann och rann haha, man var bokstavligen svettig dygnet runt sista månaden . Det var samma mat varje dag med sojabönspulver och havregryn till frukost och ris, potatis och grönsaker, tofu till middag i samma form, varenda dag. Så det är rätt skönt att komma hem till en mer varierad kost.

Jag har också lärt mig att jag kan resa utan att behöva bli panikslagen, förut blev jag nervös ifall jag skulle ta tåget till Malmö men jag klarade av att ta ett 12 timmars tåg i Kina till Shanghai och vandra runt och gå ut alldeles själv i 5 dagar och sedan flyga hem till Sverige utan att oroa mig en enda minsta gång. Vilket förmodligen är tack vare Kung Fu eftersom man kunde hamna i lite jobbiga situationer och så tänkte man ”ja men skulle något hända kan jag alltid göra en tornado-kick i huvudet på honom/henne) och att man helt enkelt klarar sig med så mycket mindre än vad man tror.
Nu har jag varit hemma i 3 dagar har jag lyckats träna alla än sålänge, inte 5 timmar och inte lika hårt men jag rör fortfarande på mig. Något jag börjat märka nu när man har tillstånd att känna smärta igen är att jag har en hel del slitningar och skador, vi kan göra en lista:

Vänster fot är sträckt och kan inte böjas bakåt,
Höger tå är sträckt och kan inte böjas framåt.
Höger ankel skakade jag rejält under akrobatik men verkar ha repat sig helt okej.
Knäna är väldigt slitna från MaBou och Tai Chi…speciellt Tai Chi så nu gör dom ont om jag gör squats eller går i trappor.
Min vänstra Hamstring är försliten från när LiShifu drog av den 3 ggr under en Power stretching,
Högra hamstringen är också sliten, men inte..pulled (ahh skifta till svenska är svårt).
Vänster höft blev sträckt också under Stretching.
Höger axel är med lite pajjad efter stretching.
Mina handleder är med utslitna.
Sen har jag ett finger som är skadat.
Det var nog allt skulle jag tro som är värt att nämnas, så det kostar att åka på Kung Fu-skola!

 

Har ni några frågor om skolan, resan dit, priser eller något annat så kan ni mejla mig på: NinaMelander91@gmail.com