Påskläger 2011

Chienn!

 

I fredags var det ett intensivt läger i Hässleholm för Sifu Zi Sin Magnus Dahlquist (6:e Master) och Sifu Zi Jing Michael Quist (3:e Master). Cirka 20 personer från olika föreningar kom för att öppna påskhelgen ordentligt. Lägret innehöll mycket marktekniker samt kast och svep. Stort fokus lades på att träna olika principer men framför allt så innehöll lägret mycket svett.

 

Lägret började med uppmjukning och uppvärmning av kroppen under Sifu Zi Jing’s ledning, därefter ökade den snabbt i tempo och gick över till olika muskelövningar/metoder. Där man bla. tittade på styrkeövningar för armar och ben. När alla var uppvärdma och klara blev det träning på mattan där vi tittade på mount, guard, sidecontrol och övergångar mellan dessa.

 

Efter den första timmen tog Sifu Zi Sin över och det blev mycket träning inom olika kast och svep. Mycket vikt lades vid hur vi använder vår egen kropp innan vi genomför ett kast eller svep. Hur arbetar vi med magen, benen, ryggen, tyngden, balansen. Alla bitar är viktiga för att få till ett riktigt bra kast. Nästa steg att lära sig var principer. Hur fungerar kroppen och vad ska vi göra när motståndaren gör en typ av attack?

 

Sista timmen innehöll mycket partekniker som alla slutade med ett kast eller svep. Där tittade vi en del på hur våra djur arbetade i kast och svep situationer. Vi gick även in på att träna sekvenskast mot slutet.

 

Under hela lägret var det hög puls på alla utövare och det var många kalorier som brändes. Det utövarna fick med sig från lägret; många tekniker som nya kast och muskelövningar, många detaljer att tänka på som att använda sin peng ma och spänna magen samt att de fick glädjen och erfarenheten av att träna med många nya personer.

 

Efter tre timmars hård träning begav sig deltagarna in mot centrum av Hässleholm för att äta en rejäl buffé på wookhouse. Ett härligt läger avslutades med en trevlig middag med goda träningskamrater.

 

Glad påsk kära vänner och må väl!

 

Glöm nu inte heller att anmäla er till årets summercamp senast den 1 maj. För mer information om detta kontakta din instruktör eller se till hemsidan.

 

Vi ses i sommar!

 

Corazon Ottvall

T.I.A Qi Gong & Kung Fu Kristianstad

 

Här är en video på vad som hände under lägret:

http://www.youtube.com/watch?v=w9QrY9fT4VU