Här i Kina har vi fått tillskott av en mästare på skolan, Li Sifu. Han kommer fresh från Shaolintemplet och håller i den mesta träningen verkar det som, autentisk Shaolinträning vilket jag är lite livrädd för. Våra andra mästare har inte varit i templet på 5-6 år och att Li Sifu kommer direkt därifrån gör stor skillnad. Powerstretchen med Li Sifu var mer tortyr är stretching och jag är väldigt dålig på att hantera det. Shaolin tänker lite mer ”Böja kroppen åt håll den inte ska kunna böjas och tvinga personen till att göra det alldeles för långt”, men jag kan åtminstone gå ner i en fullständig spagat på höger sida och nästan på vänster – det var den enkla stretchen.

För stretchen där man sitter rakt ut med benen och ska hålla fast i fötterna hade jag Bao Sifu som tryckte mina fötter mot kroppen och höll fast mina händer på dom, Du Sifu som höll ner mina knän och en elev som bara tryckte mig framåt – och ingen som lyssnade på när det helt klart gick för långt.

Som sagt, vet inte riktigt hur jag ska hantera det. Jag tycker om stretching där man själv har kontrollen och vet sina gränser, menmen. Li Sifu ska iaf vara förbannad på oss västerlänningar för att vi är lata och gnälliga, men om han förväntade sig västerländska Shaolinmunkar så borde han nog tänkt efter lite.

Powerträningen var superskoj iaf och krävande på samma gång.
Den började med 20 squats, 20 armhävningar och att vi sprang 2 ggr upp för Maling Mountains, det blir ca 3 km -större delen i uppförsbacke. Lite stretching efter det sen var uppvärmningen klar.

2 x 40 Armhävningar
3 x 10 Burpies
Mellan varje set står man i Ma Bou och boxas tills alla är klara.
3x 20 Sit ups och efter varje set skulle man hålla pilates sit-upen i 1 min, så 3 min sammalagt.
3x 50 Superman-rygglyft efter varje set skulle man hålla lyftet i 1 min.

Sen gick vi utomhus.
Djup Ma Bou 1 min
Grodhopp ca 250 m
3 x 20 Squats med benen helt ihop, efter varje set skulle man stå i en statisk vadpress i 1 min.
Hoppa på ett ben ca 30 m, sprinta tillbaka x 2.
Hoppa på andra benet sen sprinta tillbaka x 2.
Sen stafettlöpning.

Sen kommer jag inte ihåg resten men Powerpasset är på 2 timmar så man känner det efteråt kan jag garantera :).
Tur att vi ”Bara” har Tai Chi, Dynamisk Qi Gong och Härdning på torsdagar innan Powerpasset.
På fredagen sprang jag 1 mil för första gången sen jag kom hit också, eller för första gången i mitt liv, jag gillar inte riktigt att springa men jag börjar ändra åsikt nu när min kondition har förbättrats.
Så jobba på nu alla där hemma, speciellt nu när det börjar bli varmt!