Mitt namn är Nina och jag har tränat i Kristianstad-klubben i 3 år fram till sommaren -10 och har under hösten tagit en paus. Men den 19 Januari tar jag flyget till Shanghai för att åka till en Kung Fu-skola i Kina under 2-3 månader. Efter att ha pratat lite med Herr. Sjöblom kom vi fram till att det säkerligen finns de i klubben som kan vara intresserad av att läsa en liten ”Blogg” om min resa just till Kina och träningen där. Uppdateringarna kommer förmodligen handla om skolan, träningen, mästarna, staden jag kommer bo i, maten, de andra eleverna osv.

I första inlägget tänkte jag berätta lite om skolan, det jag alltså vet innan jag har kommit dit! :)

Skolan heter Maling Kung Fu Acadamy och ligger i en ”mindre” stad i Kina vid namn Xinyi, med ”ynka” 1 miljon människor. Den är relativt nystartad och knappt ett år gammal, själva skolan är anpassad för västerlänningar men har även kinesiska studenter. Nu ska man inte tro att man får ligga på latsidan för det eftersom dagarna börjar 06.00 och slutar 17.30. Mästaren som startat skolan har jobbat på andra skolor förut och har tränat i Shaolin templen i Henan Province.

Skolan däremot är lokaliserad i Jiangsu Province och ligger någorlunda nära den större staden Xuzhou som har 9 miljoner invånare, helgalet om jag får säga det själv. Man har boende på skolan och det är enkla rum med två sängar, ett bord och en garderob – no more no less.

Det finns en mindre lokal för inomhusträning och en matsal. Kinesisk mat får man serverad 3 gånger om dagen och nej, det är inte bara ris :P. Självklart så kommer det serveras mer än ris, ungefär 4-7 tallrikar med kött och grönsaker som man kan plocka från. Jag hoppas att jag tycker om det annars är man ju körd!

Skolan har internet, varmvatten och västerländska toaletter. Även fri tillgång till tvättmaskin, vilket nog behövs om man tränar 5 dagar i veckan.

I nästa inlägg tänkte jag skriva lite om träningen, så mycket jag vet om den än så länge, vilket inte är alltför mycket!

Tills dess,
Chienn!

Tills jag kan ta egna bilder så lånar jag från skolan.

Kartan

Skolan ligger bredvid Maling National Park

Gården under vintern

Gården

Gården

Rummen

Inomhuslokalen