Sifu Shi Xing Jian

Även kallad ”Master Bao” för enkelhetens skull. Master Bao har många års erfarenhet av att träna utlänningar från hela världen och började själv med kampsport när han var 7 år gammal. Vid 12 års ålder åkte han till Shaolin templen och stannade där tills han var 19 år gammal. Hur gammal han är nu vet jag inte, men jag skulle gissa på runt 25? Han har deltagit i många turneringar och fått många fina priser. Första pris i  ’National Traditional Fist and Weapon Competition’ ’Henan Martial Arts Competition’och ’Henan Traditional Fist Competition’ för sin tiger och örnform. Han har även fått awards för svärd och soft weapons. Slutligen blev han tilldelad  ’First warrior in Zhengzhou City’ i Martial Arts Championship tournament . Master Bao är också den mästaren som öppnade skolan. Mer kan jag inte säga förrän jag träffat honom men efter att ha läst vad andra studenter har sagt så ska han vara väldigt ödmjuk och tålmodig när det kommer till oss lata västerlänningar. Så jag är inte alltför orolig faktiskt, är det någon som skulle vara ödmjuk så är det nog en Shaolin-munk och han har nog haft sin fair share av förmjukade tonåringar från väst.

Sifu Shi Xing Peng

Master Du föddes i Handan i Hebei Province där han började lära sig traditionell kinesisk kampsport från sin farfar, som också var en shaolin warrior. När han var 9 år gammal åkte han till Shaolin och blev en krigsmunk (gud vad löjligt det låter översatt) Warrior monk! Även Master Du har vunnit priser som första pris i: ’Succession Shaolin Fist Competition’.’National Shaolin Fist Competition’ och titeln  ’Excellent Warrior’ i ’Shanghai Martial Arts Exchange Competition’. Hans specialité är traditionella shaolin fists, svärd, rakt svärd, stav och spjut.

Sen har skolan två mästare till men det verkar som att det är Sifu Bao och Sifu Du som jobbar där flitigast. Bilderna på mästarna är inte så bra tagna och jag hoppas innerligt att jag kan få en photoshoot med en riktig Shaolinmunk eftersom jag även har ett starkt intresse för fotografi och kameran ska med, utan tvekan.