Chienn,

Idag träffades en tapper skara på 25 personer inne i Linnéskolans gymnastiksal i Hässleholm kl 10.00. Dagen första pass, som hölls för alla utövare, fortsatte i samma san sao anda som föregående Loi Minh läger. Vikten lades mycket på seurn po kyun, teng bou och en slag serie.
Att lära sig slå rätt, genom alla tre steg, var är mycket viktigt. Genom att bryta ned seurn jat kyun till tre olika nivåer kunde man vi få till de olika vridningarna i händerna samt att man vi fick en bra inblick i vart man ska träffa på kroppen. Här lärde vi oss också att använda varandra som träningsredskap då Loi Minh visade oss hur man knöt upp två stycken mitsar med vårt bälte mot vår partners kropp. Här kunde vi nu träna vår slagserie med kraft och precision.
Loi Minh gick även in på hur rytmen i kroppen skulle vara i san sao. ”Lyssna till din egen trumma”. Sättet du arbetar på i san sao ska vara som om du arbetade på en trumma. Jämn rytm och fokus. Andra delar som Loi Minh gick in på var hur du använder din kunskap om kroppen till din fördel. Tex, var sitter muskelfästena? Hur ska jag lägga en kontring för att desarmera hans armar eller ben, utan att slå mot huvudet. ”För syftet med vår träning är att lära oss att försvara oss och inte att skada.” Vi fick även en liten insyn på hur tex apa, fågel och orm arbetar i san sao.
Efter två timmars träning bröts det för lunch och där efter påbörjades pass nummer två för dagen.
Svartbältarna fick en teorilektion i bou fat, hur de olika tecknen ser ut och låter samt varför ställningen ser ut som den gör och hur man använder arbetar i den. Övriga utövare fick en repetition av förmiddagens pass och sen tränades det en hel del på ett Lohan set lett av Jonas Wittmark från Lund. Inför sista träningstimmen för dagen fick svartbältarna fortsätta med sitt teoripass medan övriga utövare tränade lite på Gong gar kyun formen med tillämpningar.
Ett mycket givande pass denna soliga lördag med vår stormästare Dai Si Tran Loi Minh. Det är lika inspirerande varje gång man får möjlighet att träna för honom. Nästa Loi Minh läger kommer att äga rum i höst så se till att träna hårt inför nästa möte med Dai Si Tran Loi Minh.
Nästa läger är dock vårt årliga sommarläger! Se till boka in 30 juni-3 juli i era kalendrar redan idag. Det kommer bli ett fullspäckat läger med många roliga pass och många duktiga instruktörer. Vi ses i sommar!

Må väl,

Vänlig hälsning
Corazon Ottvall
T.I.A Qi Gong & Kung Fu Kristianstad

 

Bild/Film spel över dagens träning: