Nu borde jag fylla in er på de sista tre träningsdagarna.
Också att jag hade missat att skolan har en liten butik där de säljer tex. en massa träningsvapen.
Träningssvärd för någon hundring, niosektionspiska för 30 kr och sådär, så jag försöker komma på hur jag ska klämma ner svärd i min resväska. Förhoppningsvis går det, annars får jag nöja mig med roliga knivar och piskor!
Onsdagen började med Qi Gong istället för Tai Chi, sen var det Shaolin Basics och sedan form igen. Basics var lite som förra gången, sparkar och Ma bo träning på tegelstenar.
På eftermiddagen hölls ett Sanda pass med Kicks and punches med Master Du satte mig på att träna handleder. Jag nämnde för mästarna att jag har problem med mina handleder och kan göra begränsade saker som armhävningar, stå på händer och etc. så nu slänger han in handledsträning för mig så fort han kan.
På torsdagen började vi med Qi Gong också, passet efter var dynamisk Qi Gong och det blev lite meditation och annat.
Efter det hade vi: HÄRDNING.
Härdningen påminner visserligen om den hemma i viss grad, skillnaden är att passet är på 1 ½ timme,
dessutom så var knog och fingerträning helt insane. Jag ser inte fram emot när vi kommer ha ett komplett knogpass ute på betongen.
I slutet så satt jag och Olivia, iklädda tre miljoner olika färger vid väggen och rullade en stock över smalbenen, så nu har jag ett långt smalt blåmärke som följer hela skenbenet haha. Master Du skrattade åt oss för att han tyckte vi såg lite lustiga ut när vi satt och delade stock och framförallt verkligen var klädda i regnbågens färger.
Efter härdningen blev det Power-training pass och det var viciouuuuus. Väldigt mycket statiskt träning och kanske tre miljoner sit ups? Det enda jag klarade bättre än killarna som varit här var Jane Fonda-liknande övningar när man ligger på sidan och lyfter benet, efter att ha hållt upp det i ca 2 min så skulle man flytta det upp och ner 100 ggr.
Jag slapp alla armhävningsövningar och blev surprise satt på handledsträning, inte för att det är så mycket enklare.
På fredagen hade vi Qi Gong igen efter en vicious uppvärming innan frukosten med den vanliga joggingen, 20 armhävningar och 20 squats med sparkar, så blev det ytterligare 20 armhävningar sen sprint, 20 squats med sparkar och sedan sprint, sedan hoppa på ett ben, upphopp och burpies …sedan vart det Qi Gong och de flesta blev svimfärdiga av att starta dagen så och sedan andas med magen i en timme.
Efter det blev det Power Stretch och jag tar tillbaka allting jag sagt om att jag såg framemot det eftersom jag förbisåg att riktiga Shaolinmunkar får gå ner så långt de kan, sedan sätter sig mästaren på ryggen och läser tidningen i en halvtimme.
Nu var inte fallet så här, men så fort Master Bao fick klorna i en…vilket han tyvärr lyckades få i mig för många gånger så var det beyond pain.
Första övningen var en höftstretch som jag aldrig gjort förut och det gjorde så ruskigt ont att jag skrek…eller snarare vrålade rakt ut och ögonen tårades med en kommentar från Master Bao: Relax.
HUR DÅ?! DU BRYTER HÖFTEN PÅ MIG! Efter att jag faktiskt knuffat bort honom så tog han det nästan lite lugnare. Okej att man ska puscha sig när det kommer till stretching men det finns faktiskt en gräns och att föda 50 barn samtidigt är inte den riktiga gränsen.
Jag har inte heller gjort en ordentligt spagat sen RM skulle jag tro, efter Master Bao jobbat med mig i 10 sekunder var jag snällt nere i spagat och låg över mitt främre ben, heja mig.
Efter hela Power Stretch-passet så kändes benen som de inte längre tillhörde mig, jag har tagit spaghetti-ben till nya höjder.
Efter det här passet var det formträning igen och Master Du lät mig inte ens göra svep för att jag var så slutkörd, jag försökte ändå, det gick inte så bra. Men jag tror att jag får börja med riktiga former nästa vecka, nu i början har det mest varit korta set av grundtekniker, roliga grundtekniker men ändå ;).
Efter formträningen så var det stamina-träning men jag kunde inte springa längre och dessutom slog jag i foten i ett betongblock under rasten så den började blöda så jag ville inte ha på mig joggingskorna för att det bara skulle tvinga ut mer blod så vi fick köra lite Power-träning igen vilket var 100 situps, 100 rygglyft, 100 benlyft, 100 ”sax-lyft” på sidan och gör om det 3 ggr.
Efter första omgången norpade Master Du mig och satte mig på 1 timmes handledsträning, jag kommer ha världens starkaste underarmar när jag kommer hem kan jag lova.
Nästa vecka är det Kinesiska nyåret så vi är lediga från  onsdag eftermiddag till Söndag.
Det är prat om att dra ut och kalasa på någon klubb under torsdagen och idag ska jag förmodligen in till Xinyi, jag behöver köpa någon mer tjocktröja och mer mat, min aptit har 4dubblats sen jag kom hit och maten vi får räcker inte längre eftersom jag blir hungrig någon halvtimme efter haha.
Så det får bli en del självstudier nästa vecka…och jag kanske borde dra mig för att springa de 9 km.
:) tills vidare!